След кражбата на лаптоп изтичат личните данни на 37 000 абоната на телекомуникационна компания

Лични данни за 37 000 клиенти на Eir са изложени на риска от телекоменикационна кампания. След кражбата на лаптоп. Комплектът лични данни включва имена, имейл адреси, телефонни номера и номера на сметки.
Eir, фиксираната, мобилната и широколентова телекомуникационна компания на Ирландия, претърпя нарушение на данните предната седмица.

Личните данни за 37 000 клиенти на Eir са изложени на риск от телекомуникационна компания.

Основната причина за изтичането на данни е кражбата на лаптоп, съдържащ данните на клиентите. Данните не са били криптирани. Изложените записи включват имена, имейл адреси, телефонни номера и номера на сметките на Eir.

„Eir съобщи за нарушение на личните данни на до 37 000 клиенти на комисаря по защита на данните. Данните се състоят от имена, имейл адреси, телефонни номера и номера на банкови сметки „, излага известието за нарушаване на данните, публикувано от компанията на официалния си уебсайт.

Причина – кражба на лаптоп. Данните не са били криптирани.

„Инцидентът е в резултат на изчезването на един лаптоп, който беше откраднат и изнесен извън помещенията. Никакви други лични или финансови данни, свързани с клиенти, не се съхраняват на въпросния лаптоп. “

Според компанията няма изложени финансови данни.

От компанията са уведомили за инцидента на комисаря по защита на данните. Изглежда, че откраднатата информация е била използвана от трета страна при целенасочена атака.

„Ейр третира изключително сериозно неприкосновеността на личните данни и защитата на всички данни и нашата политика е, че всички лаптопи на компанията трябва да бъдат шифровани, както и да са защитени с парола“, казват от компанията.

„В този случай лаптопът беше дешифриран от дефектна актуализация на защитата предишния работен ден, който засегна подгрупата от нашите лаптопи и впоследствие беше решен.“

Eir уведомява засегнатите клиенти за инцидента.

За допълнителни въпроси клиентите могат да се обърнат към фирмения сайт с често задавани въпроси.